Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Traži se crna kutija

Indonezija: Potraga za zrakoplovom prekinuta zbog vremena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ronioci koji tragaju za olupinim indonezijskog zrakoplova kompanije AirAsije u vodama Bornea nisu u četvrtak mogli nastaviti sveobuhvatniju operaciju zbog lošeg vremena i nemirnog mora, a dužnosnik zračne sigurnosti je ocijenio da bi potraga za crnom kutijom mogla potrajati još cijeli tjedan, izvješćuje Reuters.

Ronioci su bili u stanju pripravnosti da zarone do velikog objekta kojeg je sonar otkrio na oceanskom dnu, na tek 30 do 50 metara dubine, za koji istražitelji vjeruju da je olupina Airbusa A320-200. Taj se trakoplov na ruti od Surabaye za Singapur u nedjelju srušio sa 162 putnika i članova posade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najuvjerljiviji dokazi Indonezija: Na dnu mora pronađena četiri dijela zrakoplova Slika nije dostupna Nesreća u Indoneziji Radarima vjerojatno locirana olupina zrakoplova

"Nadam se da je posljednja informacija točna i da je zrakoplov pronađen", objavio je na twitteru direktor kompanije Tony Fernandes.

Radarima vjerojatno locirana olupina zrakoplova

Toos Sanitiyoso, istražitelj zračne sigurnosti pri Nacionalnom odboru za sigurnost prometa, izrazio je nadu da bi crna kutija koja sadrži sve podatke o letu mogla biti pronađena za tjedan dana, no napomenuo je da još postoje dvojbe o lokaciji srušenog zrakoplova.

"Sada je važno pronaći glavno mjesto pada i glavninu olupine zrakoplova, a potom i crnu kutiju", kazao je Sanitiyoso novinarima.

Do sada je iz mora u blizini vjerojatnog mjesta pada izvučeno sedam tijela koja su prevezena u Surabayu na identifikaciju. Većina putnika su bili Indonežani.

Zrakoplov je letio na visini od 9.753 metra i zatražio je da poveća visinu na 11.500 metara kako bi izbjegao nevrijeme. Samo nekoliko minuta nakon što je zračna kontrola dala dozvolu da se zrakoplov popne na traženu visinu, više nije bilo odgovora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene