Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indijski liječnik optužen za terorizam bio je samo neoprezan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga Muhammada Haneefa, optuženog za nehaj zbog omogućavanja pristupa svojoj SIM kartici osobama koje su sada u britanskom pritvoru, javno je od indijskog premijera zatražila pomoć.

'Uvjeravam Vas da su optužbe koje terete mog supruga potpuno neutemeljene i besmislene', rekla je Firdaus Arshiya, Haneefova žena.

Pročitajte i ovo Napad kemikalijom na jugu Londona Ispovijest svjedoka Nadzorne kamere snimile napad na ženu i djecu: "Vrištala je - moje oči, moje oči! Usne su joj bile crne, a koža spaljena" Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

'Čak ni nakon 12 dana nitko nije mogao pronaći dokaz protiv njega – jer nije kriv', rekla je Firdaus govoreći na nacionalnoj televiziji obraćajući se indijskom premijeru u želji da pomogne vratiti njezinog supruga kući.

'Ovdje se ne radi samo o njegovom životu, već životima svih koji su s njim povezani, ja, moja kći, njegova majka, brat.'

Firdaus je za CNN rekla da će se boriti kako bi dokazala da njezin suprug nije sudjelovao u terorističkim aktivnostima.

Australska policija Haneefa je uhitila dok je s jednosmjernom kartom čekao let za Indiju, a optužnica koju su protiv njega podigle tamošnje vlasti sadržava nehaj, a ne namjeru.

Policija tvrdi da je, kad je lani otputovao iz Britanije, ostavio telefonski i internetski račun na korištenje osobama koje su sada u britanskome pritvoru, a optužene su za neuspjele terorističke napade u Londonu. 

No, još nije potvrđeno je li Haneefova SIM kartica korištena u terorističke svrhe. 

27-godišnjem Muhammadu Haneefu sudi se u Australiji koja ga je odbila predati britanskim vlastima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene