Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojačane kontrole

Drama na ulazu u Englesku: Stotine imigranata iskoristilo štrajk i popelo se na kamione

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
London je u srijedu objavio da pojačava kontrolu u luci Doveru zbog izbjeglica koji su dan ranije pokušali iskoristiti štrajk tvrtke MyFerryLink u Calaisu, na sjeveru Francuske, da bi se popeli na kamione i ušli u Veliku Britaniju.

Dvjestotinjak mornara francuske tvrtke MyFerryLink koji su u štrajku, u utorak su zaustavili promet u luci Calaisu i kroz tunel ispod La Manchea, u znak prosvjeda protiv odluke Eurotunnela da svoja dva od tri broda kojima se koristi MyFerryLink proda danskom konkurentu DFDS-u.

Pročitajte i ovo Šteta na zgradama u gradu Avdijivki na istoku Ukrajine Rat u Ukrajini Britanski obavještajci otkrili novu metu Rusa: "Trupe napreduju brže u tom području" Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..."

Velik broj izbjeglica pokušao je iskoristiti situaciju i popeti se na kamione koji su čekali u redu, o čemu svjedoče i snimke informativnih mreža objavljeni u utorak.

"Žalosno je vidjeti ove izgrede koji se događaju zbog štrajka u Francuskoj", rekao je za BBC James Brokenshire, britanski državni tajnik za useljeništvo i sigurnost.

Više od 2.700 imigranata spašeno na Sredozemlju

U Calaisu je trenutačno oko 3000 izbjeglica koji žele ući u Englesku, po zadnjim izvješćima policije u Pas-de-Calaisu.

Britanska vlada će usto osnovati radnu skupinu od devedesetak dužnosnika, među ostalim iz policije i pravosuđa, radi borbe s mrežom krijumčara ljudi na Sredozemlju.

Ta će skupina biti zadužena za prikupljanje podataka radi suzbijanja krijumčarenja i za otkrivanje "izvora njegova financiranja", dodao je Brokenshire.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene