Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele potaknuti i ostale

PRVI ĆE TO UČINITI Ikea će zaposlenike plaćati više od državnog minimalca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz tvrtke poručuju da se nadaju 'da će to potaknuti i ostale trgovce da promijene odnos prema zaposlenicima'.

Zapanjujuće povoljan namještaj, 'infrastruktura' centra u kojoj se lako možete 'izgubiti' na nekoliko sati, ali i ukusan izbor hrane ako u svemu tome ogladnite - samo su neki od razloga zašto svi rado polete u Ikeu, švedsku tvornicu namještaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripazite IKEA povlači proizvod: Ako ste ga kupili, javite se u trgovinu Ilustracija Snažni naleti vjetra VIDEO Upaljeni alarmi, čekaju najjači udar oluje: Škole zatvorene, otkazana putovanja, a najgore tek dolazi

Od iduće godine imat ćete još jedan, i to zaista pohvalan razlog da volite Ikeu, a to je činjenica da će postati prva trgovina u Ujedinjenom Kraljevstvu koja će zaposlenike plaćati iznad tamošnjeg nacionalnog minimalca. To u praksi znači da će od 2016. godine više od polovice sadašnjih Ikeinih zaposlenika dobiti povišicu, javlja Huffingtonpost.

Iz tvrtke poručuju da se nadaju 'da će to potaknuti i ostale trgovce da promijene odnos prema zaposlenicima'.

Lanac će tako svakog od 9 tisuća zaposlenika diljem Ujedinjenog Kraljevstva plaćati najmanje 7,85 funti po satu, a one u Londonu 9,15. Zbog toga će njih 4500 to vidjeti kao povišicu kada se jednom krene primijenjivati ova praksa.

U Ikei koja je najviše poznata po povoljnom i dostupnom namještaju kažu kako im se čini da je ovo 'jedina ispravna odluka', i da bi to trebalo rezultirati 'boljom svakodnevicom za njihove zaposlenike'. Zanimljivo je da petina britanske djece spava upravo u Ikeinim krevetima, što samo svjedoči popularnosti ovog lanca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene