Obavijesti Video Pretražite Navigacija

ICTY naredio Haradinaju povratak u pritvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši kosovski premijer Ramush Haradinaj mora se vratiti u pritvor Haškog suda i tamo dočekati početak suđenja, objavio je ICTY.

Haradinaj se u Den Haagu mora pojaviti 26. veljače, uoči statusne konferencije zakazane za 1. ožujka.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se neće lagano predati: "Ovo će otvoriti Pandorinu kutiju" Slika nije dostupna Haradinaj otputovao u Haag na suđenje

Suđenje bivšem zapovjedniku Oslobodilačke vojske Kosova za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti trebalo bi početi 5. ožujka.

Haradinaj se dobrovoljno predao sudu u ožujku 2005. godine nakon što je dao ostavku na dužnost premijera, navodi Sud i dodaje kako je privremeno pušten na slobodu u lipnju iste godine. 

Izjasnio se da nije kriv po 37 točaka optužnice koja ga tereti za ubojstva, progon, sudjelovanje u zločinačkom pothvatu i nekažnjavanje potčinjenih koji su počinili silovanja.

Haradinaj, kojeg brojni Kosovari smatraju herojem, pušten je iz pritvora pod uvjetom da se ne bavi političkim aktivnostima. Sud je poslije odlučio da se u javnosti može pojavljivati samo uz posebnu dozvolu UN-ovih vlasti na Kosovu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene