Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Muslimanska nevinost'

I u Sarajevu prosvjed zbog protuislamskog filma, u Tunisu troje mrtvih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina mladića prosvjedovala je ispred središnje Gazi Husref-begove džamije u Sarajevu protiv filma koji ocrnjuje islam, a koji je izazvao niz nasilnih prosvjeda u islamskome svijetu.

Prosvjednici u Sarajevu istaknuli su transparent na kojemu je pisalo 'Smrt filmu Muslimanska nevinost'.  Na plakatu istaknutom nakon vjerske službe, uz poziv na uništenje filma, navodni producent filma, izraelsko-američki producent Sam Bacile izjednačen je s književnikom Salmanom Rushdiejem koji je svojedobno zbog svoga romana 'Sotonski stihovi' izazvao bijes islamskoga svijeta.

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

>> 'Zlo mi je u želucu od pomisli da sam sudjelovala u filmu koji je donio smrt drugima'

Organizatori provjeda dijelili su na izlazu iz džamije letke u kojima su istaknuli da je Bacile Izraelac koji živi u SAD-u te da je pogrdno govorio o muslimanima, kao i da je film snimljen za državu Izrael.

Prema navodima medija u BiH, na film se tijekom propovijedi osvrnuo i efendija Ismet Spahić kritizirajući objavu filma te osuđujući nasilje koje je uslijedilo. Pozvao je muslimanske vjernike da ne nasijedaju provokacijama, tvrdeći da je sve koji su vrijeđali Muhameda povijest brzo zaboravila.

U protuameričkim neredima u Tunisu troje mrtvih

Tri su osobe poginule, a 28 ih je ozlijeđeno u neredima koji su u petak izbili oko američkog veleposlanstva u Tunisu, objavio je predstavnik ministarstva zdravstva, a prenosi France Presse.

Prosvjednici su zapalili i američku školu u Tunisu, Reutersov novinar javlja da su stotine bijesnih zbog filma koji vrijeđa proroka Muhameda upali su američko veleposlanstvo i sukobili se sa specijalcima. Napadači na veleposlanstvo vikali su "Obama, Obama, mi smo svi Osame. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene