Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I Slovenija uputila svoj 'non-paper' o ZERP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovensko ministarstvo vanjskih poslova uputilo je u diplomatsku cirkulaciju svoj neslužbeni dokument kojim odgovara na tvrdnje iz hrvatskog 'non-papera' o ZERP-u.

Kako je u središnjem dnevniku javila Slovenska televizija, slovenski 'non-paper' ističe hrvatsku obavezu poštivanja sporazum o neprimjeni ZERP-a na članice EU-a iz 2004. godine, te ukazuje na 'nevjerodostojnost' hrvatske strane.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Predsjednik Milanović sudjelovao na sastanku povodom obilježavanja 20 godina članstva Slovenije u EU, 22. travnja 2024. okupljanje u Brdu kod Kranja Milanović o zasjedanju Sabora: "Neću nikoga požurivati, nikakva alkemija i metafizika, to su vrlo jednostavne stvari"

Budući da je slovenski memorandum na istu temu kao i hrvatski te da je istog neslužbenog karaktera, ne može se zapravo govoriti o slovenskom 'odgovoru' na hrvatske navode nego samo o tome da su se dva 'non-papera' međusobno srela u međunarodnim diplomatskim kanalima, a postojanje dokumenta nije željelo potvrditi niti slovensko ministarstvo vanjskih poslova, navode slovenski mediji.

Dodaju, međutim, da slovenski 'non-paper' nije predočen hrvatskoj strani, čime je Slovenija odgovorila na to što hrvatski dokument službenim kanalima nije predočen slovenskim vlastima.

Večernji list je, pozivajući se na diplomatske izvore, objavio da je hrvatska Vlada zemljama članicama EU-a poslala neslužbeni dokument u kojem objašnjava svoja stajališta glede spornog proglašenja Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa u Jadranu. U hrvatskom dokumentu se objašnjava stanje oko ZERP-a i slijeda događaja posljednjih godina po tom pitanju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene