Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bugarski rekord

Hrvatsko vozilo uhvaćeno s 10 tona kiseline za proizvodnju kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od deset tona anhidrida octene kiseline, koji se koristi za proizvodnju heroina, pronađeno je u vozilu hrvatskih registarskih oznaka na bugarsko-turskom graničnom prijelazu Kapitan Andreevo.

Jedna tona anhidrida octene kiseline dovoljna je za proizvodnju 400 kilograma heroina. Anhidrid octene kiseline pronađen je u vozilu hrvatskih registarskih oznaka koje je prevozilo role papira.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završio u pritvoru Prodavao kokain uz odgodu plaćanja: Policija ga uhvatila na djelu, a onda su mu pretražili stan Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

'Radi se o najvećoj količini anhidrida octene kiseline ikada zaplijenjenog u Bugarskoj', kazao je novinarima bugarski ministar unutrašnjih poslova Cvetan Cvetanov.

Više od osam tona anhidrida octene kiseline pronađeno je 29. travnja u unutrašnjosti Bugarske, u zajedničkoj operaciji bugarske policije i američke agencije za borbu protiv droge DEA.

DEA, Europol te rumunjska i mađarska policija sudjelovale su u akciji u ponedjeljak, dodao je Cvetanov.

Bugarska je jedna od zemalja na balkanskoj ruti kojom se heroin doprema iz Azije u Europu. Više od tone heroina svake se godine zaplijeni na bugarskim graničnim prijelazima i u zemlji, dodaje AFP. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene