Obavijesti Video Pretražite Navigacija
skandal u parlamentu

VIDEO Pitanje HDZ-ova zastupnika iznerviralo europskog povjerenika: "Koliko još idiota ima ovdje?!"

Tomislav Sokol i Oliver Várhelyi
Tomislav Sokol i Oliver Várhelyi Foto: Twitter/Screenshot
U središtu skandala u Europskom parlamentu našao se i hrvatski eurozastupnik kojem je kolega iz Mađarske poručio da je - idiot.

Europski povjerenik za pregovore o proširenju Mađar Oliver Varhelyi tijekom rasprave u Europskom parlamentu zastupnike je, misleći da mu je mikrofon isključen, doslovce nazvao idiotima. 

Uslijedilo je to nakon što mu je hrvatski europarlamentarac Tomislav Sokol (HDZ) postavio pitanje o Srbiji i i neusklađenosti njezine politike s Europskom unijom kad je riječ o sankcijama Rusiji. Poznato je da stav Mađarske odudara od ostatka EU-a i kada su u pitanju sankcije Rusiji, a i prema Srbiji je Varhely prilično blagonaklon. 

Nakon što je, između ostalog, Sokolu odgovorio kako usklađivanje sa zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom nije opravdan razlog za suspendiranje pregovora sa Srbijom, sjeo je i promrmljao nešto na mađarskom. No što točno, ne bi se znalo da njegov kolega, zastupnik Sandor Ronai, na Twitteru nije napisao objavu u kojoj je na engleski preveo izjavu europskog povjerenika:

"Povjerenik Varhelyi, nakon što odgovori na pitanja eurozastupnika, sjeda na svoj stolac te ga možete čuti kako govori: 'Koliko još idiota ima ovdje?'"

Pročitajte i ovo Ilustracija EP ODLUČIO Po hitnom postupku: Dvojica zastupnika povezanih s korupcijskim skandalom ostaju bez imuniteta

Dodao je kako je to neprihvatljiva uvreda, ozbiljno nepoštovanje Parlamenta te da bi Varhelyi trebao odstupiti s dužnosti.

 

 

Predsjednica EP-a zatražila je od svojih službi da istraže što se dogodilo.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene