Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izetbegović:

'Hrvati su u svoje domove primili Bošnjake, mi ovdje možemo živjeti zajedno'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bez međunarodne pomoći teško ćemo se oporaviti, jer se procijenjene štete od ove katastrofe izražavaju u milijardama eura, rekao je Izetbegović.

Svi svjetski mediji ovih dana bruje o situaciji u Srbiji i BiH i najgoroj elementarnoj nepogodi u posljednjih 120 godina. Na CNN-u je gostovao predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.



I vi možete pomoći poplavljenima! Evo što im je sada najpotrebnije!

'Bez međunarodne pomoći teško ćemo se oporaviti, jer se procijenjene štete od ove katastrofe izražavaju u milijardama eura. Sada su brojna klizišta, a gradovi i sela su doslovce zbrisani s lica zemlje. Odmah će nam trebati nekoliko stotina milijuna eura, jer se planiramo pobrinuti za sve ljude koji su ostali bez svojih domova',  kazao je Izetbegović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu odmah shvatili Novi skandal u BiH: Izetbegović godinu dana koristio policijsku zaštitu na koju nema pravo Sebija Izetbegović Skandal u BiH Izetbegovićevoj ženi oduzeta titula, on ljut za zagrebački fakultet: "To je politička kampanja!"

I poznati u akciji za Gunju: 'Pomozimo im da se vrate u svoje dnevne boravke!'

Također, predsjedavajući je istaknuo kako građani jedni drugima pomažu bez obzira na političke probleme i međunacionalne podjele.

'Svi pomažu jedni drugima, pogotovo obični ljudi. Hrvati su u svoje domove primili pojedine Bošnjake koji su ostali bez domova. Slično se događa i sa Srbima koji su također pobjegli iz domova, a ugostili su ih Bošnjaci. Naši susjedi Hrvati, zatim Slovenci, Makedonci zovu i nude pomoć. Turci su, također, puno pomogli. U ovim trenucima ne razmišljamo o stvarima koje nas dijele. Generalno, proces pomirenja je na putu. Ne mogu se usporediti odnosi između običnih ljudi sa onima prije 20 godina. Mi ovdje možemo živjeti zajedno i zajedno funkcionirati',  kazao je Izetbegović. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene