Akademija pomaže

I poznati u akciji za Gunju: 'Pomozimo im da se vrate u svoje dnevne boravke!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Mladi iz Gunje i njihovi kolege pokrenuli su akciju Help Gunja kojoj su se pridružili i mnogi poznati Hrvati.

Poznati Hrvati odlučili su se pridružiti akciji Help Gunja. Putem videa objavljenog na YouTube-u uputili su poziv u pomoć selu potpuno uništenom u poplavama. 'Pomozimo im da se vrate u svoje domove, dnevne boravke, ulice, na svoja igrališta', poručili su glumci, sportaši, pjevači.

Pogledaj i ovo showbuzz Slavni pomažu FOTO Karleuša pomagala u prikupljanju humanitarne pomoći!

Za ovaj projekt zaslužni su studenti Akademije dramskih umjetnosti (ADU) iz Gunje i njihovi kolege. Svi oni imaju jedan cilj - proširiti svijest o razmjerima katastrofe i pomoći.

'Pomozimo da se ljudi u Gunji vrate u svoje domove, na svoje oranice i poslove'

Potrebne stvari za područje Gunje prikupljaju se upravo u prostorijama ADU-a, a svoje donacije na Trg maršala Tita 5 možete donijeti u utorak i srijedu od 10 do 20 sati.

'Ohrabruju nas, izazivaju, kraj njih gubimo isprike'

Akademija i glumci, naime, jako vole Gunju, a razloge je opisala jedna korisnica Facebooka.

'Studio kreativnih ideja Gunja (SKIG) mala je organizacija sastavljena od raznih radionica i ljetnih škola filma, a godinama odgaja male, lokalne filmske radnike. Upravo zbog SKIG-a nemali broj polaznika na kraju upiše Akademiju dramske umjetnosti i preseli u Zagreb. Da se ne radi o hrpi redom izvrsnih studenata potpuno nevjerojatne sposobnosti, duha i zarazne marljivosti, možda i ne bi bilo neobično što svi dolaze iz 300 km udaljenog mjesta od 4000 stanovnika. Sjedeći među nama ohrabruju nas, izazivaju, kraj njih gubimo isprike. SKIG je pod vodom, a i djetinjstva vaših kolega - dosta smo sjedili', poručila je svima koji prolaze hodnicima ADU-a.

Kako pomoći?

Gunji pomažu i mnogi drugi, a ako se želite priključiti nekoj od akcija sve informacije možete pronaći OVDJE. Riječ je o Facebook stranici Gunja na kojoj se svakodnevno objavljuju korisne informacije.

Strošinci, Račinovci, Gunja i Rajevo selo skroz su pod vodom, traje evakuacija ljudi!

Podsjetimo, svim poplavljenim područjima na u Hrvatskoj možete pomoći pozivom na donatorski broj 0609011. Za pomoć Općini Gunja otvoren je i poseban žiro račun - HR0924850031500005992.

Pomoći možete i donacijama u obliku vode, hrane i higijenskih potrepština, a detaljnije informacije o tome kako i gdje donirati pročitajte OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene