Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na drugom postupku

Hodorkovski odbacio optužbe da je krao naftu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši čelnik Jukosa Mihail Hodorkovski odbacio je optužbe da je ukrao naftu vrijednu 30 milijarda dolara od svoje vlastite tvrtke, na suđenju na kojem bi mogao biti osuđen na još 22 godine zatvora, javljaju ruski mediji.

‘Nema dokumenata o krađi ili nestanku nafte’, rekao je Hodorkovski pred moskovskim sudom. Hodorkovski, koji je prvi put svjedočio pred sudom otkad je počeo drugi sudski postupak protiv njega prije više od godinu dana, predložio je sudu da zatraži od tužiteljstva da kaže gdje su dokumenti u kojima se potvrđuje da je nafta bila ukradena. ‘Ako to ne bude učinjeno, molim vas da predložite tužiteljstvu da odustane od optužbe za krađu nafte’, kazao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snažne veze Država o kojoj ovise ekonomske prilike Europe i Azije financira Hamas stotinama milijuna dolara Slika nije dostupna Bivši naftni tajkun Hodorkovski počeo štrajk glađu zbog produljenja pritvora

>> Počelo novo suđenje Hodorkovskom i Lebedevu

Hodorkovski je osuđen na osam godina zatvora 2005. zbog utaje poreza i izdržava zatvorsku kaznu. Sada se protiv njega vodi drugi postupak u kojemu je optužen za pronevjeru više od 25 milijarda dolara i pranje novca. Bude li proglašen krivim, mogao bi dobiti više od 20 godina zatvora. Njegovi odvjetnici tvrde da su to smiješne optužbe te da je optužen zato što se suprotstavio bivšem ruskom predsjedniku, a sadašnjem premijeru Vladimiru Putinu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene