Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni umjetnik

Hitlerove slike do kraja tjedna na aukciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Akvareli koje je nacistički vođa Adolf Hitler naslikao u prvom desetljeću 20. stoljeća krajem tjedna biti će ponuđeni na draži u Veikoj Britaniji, objavila je aukcijska kuća Mullock's.

Šesnaest akvarela nedavno je otkriveno, a uz njih na aukciji će biti i mapa s reprodukcijama sedam slika koje je Hitler naslikao tijekom Drugog svjetskog rata. Akvareli prikazuju pejzaže, scene iz seoskog života, crkve i tvornice.

Pročitajte i ovo Automobili na aukciji Javna dražba Država zaradila 200.000 eura: "To je mačak u vreći, na nekom dobijemo, na nekom izgubimo" Ilustracija SVJEDOK RAZARANJA Pronađen je pod ruševinama Hirošime i prodan za popriličnu cifru

Prema predviđanju aukcijske kuće Mullock's ukupna cijena svih slika mogla bi dosegnuti cijenu od 150.000 funti što je ekvivalent 1,29 milijuna kuna. Inače, prodaja nacističkih predmeta zabranjena je u nekoliko europskih zemalja, ali ne i u Britaniji. Uz slike na dražbi će se naći i nekoliko potpisanih primjeraka knjige 'Mein Kampf' te Hitlerovih privatnih fotografija.

Slike, na kojima se nalazi Hitlerov potpis, otkrivene su na jednom seoskom imanju na sjeveru Austrije i vlasnik im je bogati odvjetnik koji ih je pronašao u ormaru. Većina slika nastala je 1908. kada je Hitler bio mladi slikar, s dva neuspjela pokušaja da upiše likovnu akademiju u Beču. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene