Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hitler se vratio u berlinski muzej

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Restaurirani voštani Adolf Hitler vratio se u berlinski muzej Madame Tussauds nakon što mu je jedan prosvjednik prije dva mjeseca otkinuo glavu.

Samo nekoliko minuta nakon što je muzej Madame Tussauds otvoren u srpnju, bivši berlinski policajac odgurnuo je čuvare i zatim otkinuo glavu voštanog modela nacističkog vođe.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?" Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 1 sajam turizma u Berlinu Ministrica Brnjac poslala važnu poruku iznajmljivačima

Muzej Madame Tussaud objavio je da je figura Adolfa Hitlera vraćena u sobu uređenu poput bunkera gdje posjetitelji mogu iza stakla vidjeti figuru, ali je ne mogu dirati.

Figura prikazuje malodušnog Hitlera lagano raščupane kose kako zuri pred sebe. 

>> Obezglavio Hitlera

>> Hitler ipak u muzeju voštanih figura

Čovjek koji je dekapitirao Hitlera vikao je 'Dosta ratova!' dok mu je trgao glavu. No, novinarima je poslije rekao da je bio ljut zbog izložbe, ali je napad zapravo izveo za okladu.

Voštani je Hitler u Njemčakoj izazvao žestoku polemiku i prije no što je bio izložen. Kritičari su tvrdili da je neukusno izložiti figuru čovjeka koji je pokrenuo Drugi svjetski rat i zapovijedio istrebljenje Židova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene