Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu znali

NAKON 83 GODINE Hitler ostao bez titule počasnog građanina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim Hitlera, bez titule počasnog građanina tako je ostao i Paul von Hindenburg, njemački general i predsjednik koji je Hitleru dao mandat za sastav vlade.

Nakon 83 godine Adolf Hitler ostao je bez titule počasnog građanina Tegernseea, pitoresknog turističkog gradića u južnoj Bavarskoj, piše Bild.

Pročitajte i ovo Prosvjednici protiv nacista okupljeni ispred rodne kuće Adolfa Hitlera (žuta kuća desno) BORBA S MITOM Preuređuje se rodna kuća Adolfa Hitlera: Cijena radova skočila za 11 milijuna eura Vladimir Putin Mesijanski osjećaji Bivši Putinov savjetnik: "Umislio je da mu Bog daje zadatke. Ići će dalje na zapad"

"Željeli smo to riješiti jednom za svagda", rekao je gradonačelnik Johannes Hagn.

Hitleru je titula počasnog građanina, koju je dobio 1933. kad je postao kancelar, oduzeta jednoglasnom odlukom gradskih vijećnika.

Tegernsee, smješten uz jezero u bavarskim Alpama, bio je omiljena destinacija nacističkih čelnika. Grad je tek 1947. preimenovao svoju središnju ulicu iz "Ulice Adolfa Hitlera" u "Glavnu ulicu".

Ali su gradske vlasti nekako zaboravile da je Hitler i njihov počasni građanin. Gradonačelnik Hagn je rekao da je gradska uprava mislila kako titula počasnog građanina prestaje važiti sa smrću osobe. Nedavno im je jedan novinar skrenuo pažnju da to nije točno.

Osim Hitlera, bez titule počasnog građanina tako je ostao i Paul von Hindenburg, njemački general i predsjednik koji je Hitleru dao mandat za sastav vlade.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene