Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čvrsta odluka

Hillary Clinton: Napuštam politiku, bavit ću se pitanjima koja volim!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka državna tajnica na odlasku Hillary Clinton (65) nagovijestila je da se više neće vraćati u politiku i time je potkopala nagađanja da će se kandidirati na predsjedničkim izborima 2016. godine.

'Veselim se što ću napustiti ovaj ubrzani način života. Ne vidim se ponovno u politici. Željela bih se posvetiti pomaganju ljudima, raditi na pitanjima do kojih mi je jako stalo, kao što su prava žena', kazala je Hillary Clinton u intervjuu za Nacionalni javni radio.

Dodala je kako u budućnosti namjerava održavati predavanja i pisati, te raditi zajedno sa kćerkom Chelsea i suprugom Billom Clintonom, bivšim predsjednikom SAD-a, na pitanjima koja ih povezuju.

No, poznavatelji političkih prilika vjeruju kako će je mnogi u Demokratskoj stranci pokušati nagovoriti da se kandidira na predsjedničkim izborima 2016. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izbori na pragu Stare podjele ne vrijede: Pet plemena definirat će Europu, kojemu vi pripadate? Gejevi i politika - 2 tema i netema Zašto je u Hrvatskoj seksualna orijentacija ministra Habijana tema? "Predsjednik je još jednom spustio razinu političke komunikacije"

>> VIDEO Hillary pred senatorima izgubila živce, lupala šakama o stol

Hillary Clinton je 2008. na stranačkim predizborima za predsjedničku nominaciju izgubila od Baracka Obame, koji je potom postao predsjednik SAD-a. Prije mjesec dana Hillary Clinton je bila nakratko hospitalizirana zbog krvnog ugruška koji je bio posljedica potresa mozga. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene