Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povijesna gesta

'Znači li ovaj stisak ruke kraj agresivnog ponašanja?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stisak ruke američkog predsjednika Baracka Obame i kubanskog predsjednika Raula Castra mogao bi biti 'početak kraja agresivnog ponašanja Sjedinjenih Država prema Kubi', piše službena kubanska stranica objavljujući fotografiju snimljenu u trenutku dok se dvojica predsjednika rukuju.

Taj stisak ruke Baracka Obame i Raula Castra je prvi javni susret predsjednika tih dviju zemalja nakon kubanske revolucije 1959. SAD i Kuba su službeno prekinuli diplomatske veze 1961. i od tada su njihovi odnosi zategnuti dugi niz godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon 56 godina! Podignuta kubanska zastava u Washingtonu, službeno uspostavljeni odnosi Slika nije dostupna 54 godine neprijateljstva OTKUCALA JE PONOĆ Otvoreno novo poglavlje u povijesti

Na Milenijskom susretu na vrhu u New Yorku 2000. otac kubanske revolucije Fidel Castro i američki predsjednik Bill Clinton su se pozdravili, ali se nisu rukovali, rekao je poslije Fidel Castro.

>> 'SAD je spreman provesti vojne opcije u Siriji'

U komentaru upućenom AFP-u, analitičar Jorge Gomez Barata ocijenio je da je susret Obama-Castro rezultat 'Mandeline diplomacije'.

'Upravo nam je on pokazao put koji je omogućio sprječavanje sukoba i udario temelje za ovako važan susret', dodao je. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene