Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoki dužnosnik Hamasa

'Moguće je postići primirje u 48 sati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Viši dužnosnik Hamasa u Gazi rekao je u srijedu za jedan izraelski internetski portal da je moguće postići primirje s Izraelom u roku od 48 sati.

'U svjetlu diplomatskih napora koji se sada poduzimaju uvjeren sam da ćemo uspjeti u nalaženju formule prihvatljive za obje strane u roku od 48 sati', rekao je Ahmed Yousef, viši politički dužnosnik Hamasa i savjetnik smijenjenog premijera Ismila Haniye za izraelski portal Ynet.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Počeli su progovori o primirju u Gazi Čeka se Hamasov odgovor Počeli su novi pregovori o primirju u Gazi: Uskoro prekid vatre?

>> Izrael prihvaća načela egipatskog prijedloga o primirju 

No, on je ponovio Hamasove zahtjeve za uspostavu primirja, uključujući prestanak izraelskih napada i blokade koju je nametnuo Izrael za Pojas Gaze. On je također zatražio okončanje međunarodnog bojkota njegovog pokreta.

On je rekao da pokret još uvijek raspravlja o prijedlogu za razmještanje međunarodnih snaga na granici s Egiptom iako je jedan neimenovani pripadnik oružanog krila Hamasa da se nikada neće pristati na takav prijedlog.

'Mi ne želimo izraelsku okupaciju zamijeniti stranom okupacijom', rekao je Yousef i kasnije prkosno dodao: 'Nikada nećemo odustati. Ili ćemo pobijediti ili umrijeti'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene