Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Haider je u trenutku nesreće bio pijan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Austrijski političar, Joerg Haider bio je pijan za vrijeme prometne nesreće u kojoj je poginuo u subotu, priopćila je njegova stranka u Klagenfurtu.

Sudska medicina ustanovila je da je Haider u trenutku nesreće imao 1,8 promila alkohola u krvi, potvrdio je Haiderov glasnogovornik Stefan Petzner.

Pročitajte i ovo Sudar u Dvoru pozvani vatrogasci U teškoj prometnoj nesreći automobil u potpunosti izgorio: Tri osobe ozlijeđene Slika nije dostupna Haider vozio dvostruko brže nego je dopušteno

Haider je u noći na subotu svojim vozilom, vozeći se najmanje 142 kilometra na sat sletio s ceste na kojoj je ograničenje brzine 70 kilometara na sat.

Nakon medijskih špekulacija o Haiderovoj alkoholiziranosti, Petzner je u dogovoru s obitelji pokojnika i vlastima potvrdio da je razina alkohola u njegovoj krvi bila znatno iznad dopuštene.

'Točno je, predsjednik zemaljske vlade Joerg Haider bio je u trenutku nesreće pod utjecajem alkohola. Mogu i moram to potvrditi', izjavio je Petzner. 

>> Joerg Haider poginuo u prometnoj nesreći

>> Haider vozio dvostruko brže nego je dopušteno

Dodatnih izjava i priopćenja vlasti i obitelji neće biti, najavio je i pozvao medije 'da to poštuju' i da 'okončaju izvješćivanje o nesreći'.

U nesreći nije ozlijeđen nitko 'nego je Joerg Haider platio najvišu cijenu koju se može platiti, a to je njegov život'. Pritom je nesreća dosegla 'dimenziju koja se više ne tiče Haidera kao javne osobe, nego kao privatne osobe', izjavio je Petzner i obećao da će 'učiniti sve' kako bi sačuvao privatnost Haidera i nakon smrti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene