Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica potpisala

Hadžićev sin: Tata je dobro, prepoznao bih ga iako ga nisam vidio 7 godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović potpisala je papire za izručenje posljednjeg haškog bjegunca Gorana Hadžića.

Izručenje ovim činom postaje pitanje sati, jer prisjetimo se, u trenutku kad je ona objavila da je potpisala papire za izručenje Ratka Mladića, on je već bio na putu za beogradski aerodrom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Šprlje o Hadžićevim suradnicima KAO I NACISTE 'Gonit ćemo ih "dokle god smo mi živi i dokle god su oni živi' Slika nije dostupna Optužen za ubojstva hrvatskih civila Preminuo haški optuženik Goran Hadžić

Hadžićev sin dao je izjavu novinarima po izlasku iz zgrade Specijalnog suda. Rekao je kako se njegov otac osjeća dobro, a na pitanje bi li ga prepoznao sam, odgovorio je kako bi ga bez problema prepoznao, čak i nakon sedam godina što ga nije vidio.

'On je odustao od prava na žalbu, tako da je sve završeno. Kada će biti izručen ovisi od sigurnosnih procjena, a to se neće znati do samog trenutka izručenja', rekao je novinarima Bruno Vekarić, zamjenik tužitelja srbijanskog Tužiteljstva za ratne zločine.

Goran Hadžić sastao se jutros s obitelji nešto prije 8 sati. On je potpisao izjavu da se neće žaliti na odluku o izručenju, a time se otvara mogućnost da ga Srbija Haagu izruči već danas.

Hadžićeva obitelj po dolasku nije davala izjave medijima, već se očekuje da će dati izjavu nakon posjeta. Hadžićev sin, supruga i sestra moraju dobiti dozvolu za posjetu u toku današnjeg dana, s obzirom na to da je posjet odobrio istražni sudac Milan Dilparić.

Posljednji od haških bjegunaca danas i sutra imat će priliku pozdraviti se s obitelji, prije izručenja haškom tribunalu, najavio je njegov odvjetnik Toma Fila, prenosi B92.

Obitelj tvrdi kako su ga posljednji put vidjeli tek 2004. godine pa im je današnji susret bio prvi nakon više godina.

Hadžić će se do izručenja nalaziti u pritvoru u Specijalnom sudu u Beogradu, gdje je doveden nakon jučerašnjeg uhićenja na području Fruške gore. Njegov odvjetnik Fila istaknuo je kako bi Hadžićevo izručenje Tribunalu u Haagu moglo biti jedno od najbržih, s obzirom da se neće žaliti na odluku beogradskog suda o njegovom izručenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene