Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju od potrage

Grozničava potraga za blizankama: Policija moli pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Italiji je odaslan poziv mogućim svjedocima da pomognu u potrazi za šestogodišnjim švicarskim blizankama koje su nestale 30. siječnja.

'Pozivam sve koji su na bilo koji način u mogućnosti pomoći nam u potrazi, a informacije se mogu proslijediti ili meni ili policiji', kazao je tužitelj u Apuliji Vincenzo Russo u razgovoru za News Mediaset. Prema njegovim riječima, potraga za djevojčicama traje 'dan i noć'. Talijanska policija nastavlja potragu za blizankama pokraj Cerignole, u Apuliji, gdje je njihov otac počinio samoubojstvo 3. veljače navečer bacivši se pod vlak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve opcije još uvijek otvorene Švicarska policija: Blizanke možda nisu niti odvedene iz Švicarske Slika nije dostupna Tajanstveni nestanak Otac blizanki se ubio da prikrije trag?

Vlasnica kafića u Cerignoli tvrdi da je vidjela Matthiasa Scheppa sa kćerkicama, objasnivši da je u kafiću pitao za toalet. Nije se, međutim, mogla sjetiti koji je to dan bio.  Blizanke je 30. siječnja oteo njihov otac Matthias Schepp, nastanjen u Saint-Sulpiceu na zapadu Švicarske. Schepp (43) je teško proživljavo odvojeni život nakon razvoda od 44-godišnje Talijanke Irine Lucidi, te je 31. siječnja oteo djevojčice i supruzi napisao da očajava i da bez nje ne može živjeti.

>> Nestale blizanke viđene na trajektu za Korziku

U potrazi za djevojčicama sudjeluju policije Italije i Francuske, uključio se i Interpol, a fotografije blizanki, Alessije i Livije, postavljene su i na Facebooku.

Posljednji čvrsti trag je da su viđene na trajektu za Korziku. 'Otkrili smo to zahvaljujući izjavama koje smo dobili od ljudi koji su putovali tim trajektom. Oni su pomoću fotografija svi prepoznali Liviju i Alesiju. Tako da sa sigurnošću možemo reći da su djevojčice bile na trajektu za Korziku i to s ocem', rekao je tužitelj u Marseilla Jacques Dallest.

'Najgore bi bilo da se obistini da su mrtve'

Njegovo samoubojstvo nekoliko dana poslije istražitelje navodi i na najcrnje misli. Uz svu nadu spremni su i na najgore. 'Nekoliko je mogućnosti. Najgore bi bilo da se obistini da su mrtve, da je i njih ubio. Ili tijekom putovanja iz Marseja u Propriano ili dan poslije. Iz Švicarske je s njima putovao puna dva dana. Ne isključujemo i mogućnost da ih je dao nekoj trećoj osobi. To bi nas poslije 11 dana poprilično iznenadilo', objasnili su.

Nestanak Livije i Alesije drugi je slučaj otmice djece koji posljednjih godina potresa svijet. Mala Britanka Medlin Mekken oteta je u Portugalu tijekom obiteljskog odmora. U jednom trenutku osumnjičeni su bili i njezini roditelji. Od toga su prošle čak četiri godine. Od tada se i istražitelji i Interpol vrte u krug. Svi mogući tragovi su bili lažni. Madlin nije pronađena ni živa ni mrtva. (I.P./ Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene