Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bijeg iz grada

Grozničava borba za Ramadi: Islamisti upadaju ljudima u kuće i postavljaju snajpere

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Militanti ISIS-a mogli bi biti svega nekoliko sati od preuzimanja iračkog grada Ramadi.

U tijeku su velike borbe između iračkih i snaga ISIS-a za grad Ramadi, 113 kilometara zapadno od Bagdada, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Promjena strategije Vraćen dio teritorija Ramadija, počeli zračni napadi u Palmiri - Oči uprte u Washington, što će odlučiti? Slika nije dostupna Poginulo 500 ljudi Pao je Ramadi: 'Vojska bježi, grad je potpuno zauzet. Situacija je sve gora'

Falih Essawi, zamjenik čelnika provincije Anbar u kojoj se nalazi Ramadi, rekao je da nije jasno koliko će još vladine snage moći zadržavati ISIS izvan grada.

Ovaj političar kaže kako je i sam na prvoj crti obrane - naoružan. Sigurnost u gradu hirovito je opadala, a on je molio iračku Vladu da im pošalje veću vojnu pomoć, a savezničku kolaciju predvođenu Amerikancima, za zračnu podršku.

Bila je odabrana za seksualnu robinju. No, jedan trenutak bio je presudan...

'Upozorili smo Bagdad da će se ovo dogoditi. Gdje je Bagdad? Gdje je al-Abadi? Samo Alah zna hoćemo li ovo preživjeti', ogorčen je Essawi.

ISIS-ovi borci Ramadi napadaju iz nekoliko pravaca, a danas su napravili velik napredak na tri područja istočno od grada. Tijekom vikenda, islamisti su zauzeli područja sjeverno od Ramadija.

Brojni stanovnici napuštaju grad, mnogi pješice. Jedan od njih je i Abu Ahmed koji je s obitelji krenuo prema Bagdadu. Rekao je da su četiri militanta ušli u njegovi kuću u okolici Ramadija i na krov postavili snajper. Dok su se oni bavili oružjem, Abu Ahmed je s obitelji napustio svoj dom ostavivši sve iza sebe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene