Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Italija ostaje u političkoj paralizi

Grillo odbio podržati vladu lijevog centra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Beppe Grillo, vođa talijanskog pokreta protiv političkog establishmenta Pet zvijezda u srijedu je nedvosmisleno odbacio prijedlog za suradnju Pier Luigija Bersanija koji pokušava prikupiti dovoljan broj zastupnika nakon prošlomjesečnih izbora koji nisu dali uvjerljivog pobjednika.

Odbijanje Grillovog pokreta da prihvati Bersanijev zahtjev bilo je očekivano s obzirom da je taj pokret stalno ponavljao da neće podržati niti jednu od velikih stranaka koje optužuje za talijansku društvenu i gospodarsku krizu.

"Nema uvjeta koji bi nam dopustili da izglasujemo povjerenje vladi koju čine te stranke jer one nemaju vjerodostojnost", rekao je vođa skupine zastupnika pokreta Pet zvijezda u senatu Vito Crimi nakon sastanka s Bersanijem.

Pročitajte i ovo Brod koji je prevozio migrante Pokušaj dolaska u Europu UN: 45 migranata nestalo, a četiri mrtve migrantice u dvije tragedije na Sredozmlju Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

>> Bersani traži izlaz iz političke slijepe ulice

Odbijanje znači da Italija ostaje u političkoj paralizi nakon izbora na kojima je Bersanijeva koalicija lijevog centra osvojila većinu u donjem domu parlamenta ali ne i u senatu te ne može sama sastaviti vladu.

Bersani je već isključio stvaranje koalicije s desnim centrom bivšeg premijera Silvija Berlusconija koji kaže da je široka koalicija jedini put da Italija dođe do parlamenta.

Bersani se nadao dobiti potporu pokreta Pet zvijezda na ograničenoj platformi institucionalnih i gospodarskih reformi ali izgledi za bilo kakav dogovor brzo nestaju. Bersani bi u četvrtak predsjednika Giorgia Napolitana trebao izvijestiti o ishodu njegovih razgovora o sastvljanju vlade s drugim strankama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene