Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prihvatili premijerov prijedlog

Grčki političari postigli dogovor o novim proračunskim rezovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki politički čelnici postigli su u srijedu dogovor o štednji novih 11,5 milijardi eura, čime je otvoren put za dogovor s međunarodnim vjerovnicima u roku mjesec dana.

Mlađi partneri u konzervativnoj koalicijskoj Vladi premijera Antonisa Samarasa odustali su od zahtjeva da se odmah pokrenu novi pregovori o uvjetima programa štednje kako bi olakšali pregovore s MMF-om i EU-om.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kronologija krize Eurozona: Godina napetosti, recesije, nesigurnosti, nezaposlenosti... Slika nije dostupna Pohvaljena za napredak Eurozona: Grčkoj do 5. prosinca ukupno 44 milijarde eura

>> Grčka opet na rubu bankrota!

'Politički čelnici prihvatili su premijerov prijedlog', rekao je novinarima ministar financija Yannis Stournaras, nakon gotovo trosatnog sastanka.

Dužnosnici bliski Samarasu kazali su da je svojim političkim partnerima jasno kazao da Grčka nema izbora nego pristati na mjere štednje sada i ponovno pregovarati o njima poslije. 'Rekao im je da bi bilo kakva druga odluka ostavila Grčku u izolaciji i da bi mogla značiti napuštanje eura', rekao je jedan neimenovani izvor. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene