Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjene plaće i otkazi

Grčki novinari u 24-satnom štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki novinari u tiskanim i elektronskim medijima krenuli su u 24-satni štrajk zbog smanjivanja plaća i otkaza, izvješćuje Reuters i podsjeća da su mediji pretrpjeli težak udarac od početka dužničke krize 2010. godine.

Na stotine novinara, ostalih zaposlenika i tehničko osoblje prosvjeduje u središtu Atene protiv 'srednjovjekovnih uvjeta' u medijskom sektoru.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Požar u Grčkoj Izvan kontrole Vatrena stihija u Grčkoj: Požar opet buknuo, pomoć šalje i Hrvatska

>> Većina Grka drže nepravednim nove mjere štednje, ali žele ostati u eurozoni

'Ne gušenju ljudskog dostojanstva' i 'Ljudi su iznad povlastica izdavača', neki su od transparenata u rukama novinara na atenskim ulicama.

'Traže od nas da potpišemo ugovore sa smanjenjem plaće od 25 posto, što znači poništavanje kolektivnog ugovora', žali se Fotini Karagoussi s privatnog radija Alpha, prenosi AFP.

Za Dimitrija Trimisa, predsjednika Unije urednika, mediji su izloženi 'još jednom napadu na prava novinara, što je prijetnja demokraciji'.

Ovaj je štrajk jedan u nizu štrajkova u raznim sektorima od početka mjeseca, nakon što su na ulice u 24-satnom općem štrajku izašli liječnici, suci, profesori, policajci, vojnici i vatrogasci. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene