Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigao i odgovor

Grčki ministar zaprijetio: 'Poplavit ćemo Europu migrantima - a među njima će biti i džihadista'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar je burno reagirao na nesuglasice između svoje zemlje i Eurozone.

Povjerenik Europske unije za migracije Dimitris Avramopoulos dobio je u ponedjeljak jamstvo od Grčke da ta zemlja nema namjeru otvaranjem vrata izbjegličkih centara dopustiti masovni odlazak izbjeglica u druge europske države.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Ilustracija incident u susjedstvu AUDIOSNIMKA Sin poznatog poduzetnika prijetio policajcima: "Kad te ubijem pred djetetom, nemoj se igrati sa mnom!"

Grčki ministar obrane Panos Kammenos u nedjelju je zaprijetio da će Grčka preplaviti Europu izbjeglicama, reagirajući tako na nesuglasice između svoje zemlje i Eurozone.

'Ako nam nanesu takav udarac, trebaju znati da će migranti dobiti dokumente i otići u Berlin', rekao je svojim stranačkim kolegama Kammenos, čija je stranka Neovisni Grci koalicijski partner u grčkoj vladi.

'I bit će to još gore za Berlin ako u tom valu ekonomskih migranata bude i džihadista Islamske države', dodao je.

'Zatvorila sam vrata kako nas ne bi smetali. Potom sam čula udarce i viku'

Natasha Bertaud, glasnogovornica europskog povjerenika za migracije Dimitrisa Avramopoulosa, na to je izjavila kako je stupila u kontakt s grčkim vlastima i 'dobila jamstvo ministarstva unutarnjih poslova da nisu poduzete mjere otvaranja izbjegličkih centara'.

Kammenos je rekao da će, ukoliko među izbjeglicama bude članova terorističke skupine Islamska država, Europa sama biti odgovorna zbog svoga stajališta o Grčkom dugu i reformama.

Prije tjedan dana, sličnu prijetnju uputio je i zamjenik grčkog ministra unutarnjih poslova Giannis Panousis.

Grčki ministar vanjskih poslova Nikos Kotzias upozorio je pak u petak da bi Grčka mogla postati mjesto ulaska 'milijuna imigranata i tisuća džihadista'. ukoliko dođe do sloma grčkog gospodarstva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene