Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv novog plana štednje

Grčka danas kreće u opći štrajk

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki rukovodeći kadar, odvjetnici, liječnici ili pomorci u srijedu kreću u opći štrajk, kao test za vladu, protiv novog plana štednje EU-a i MMF-a.

Dan nacionalne akcije prvi je od dolaska na vlast u lipnju koalicije predvođene konzervativnim premijerom Antonisom Samarasom. Štrajk bi trebao ozbiljno narušiti promet i funkcioniranje upravnih i javnih službi. Škole će biti zatvorene a bolnice će raditi usporeno.

Prosvjedi se predviđaju za podne u središtu velikih gradova na poziv sindikalnih središnjica GSEE i Adedy. Pozivaju Grke da "odbace nove stroge mjere, nepravedne i nedjelotvorne".

Komunistička sindikalna fronta Pame hodat će pod sloganom: "Bez novih žrtvi plutokracije".

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Nakon neuspješnih pregovora Zaposlenici vrtića najavili štrajk: "Naši zahtjevi su jasni..." Nebo u Grčkoj - 3 marsovski prizori FOTO Nestvarni prizori u Grčkoj: Ova nepogoda mogla bi doći i do Hrvatske

>> Grčka u srijedu štrajka, Merkel razgovara s MMF-om i ECB-om

U Ateni se gotovo 5.000 policajaca počelo raspoređivati tijekom jutra kako bi osiguravalo prosvjede, često žestoke u Grčkoj poput dvaju prethodnih općih štrajkova u veljači.

Dvije grčke zrakoplovne tvrtke Olympic air i Aegean Airlines otkazale su 12 letova a odgodile 28.  Mediji će izvještavati samo o prosvjedima.

Štrajkom se osuđuju nove mjere štednje od 11,5 milijardi eura koje vlada dogovara s EU-om i MMF-om. (Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene