Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imaju plan B

Grčka bi mogla pomoć potražiti od Rusije, Kine ili Amerike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčki ministar obrane Panos Kamenos izjavio je kako bi se Atena mogla okrenuti Americi, Rusiji ili Kini propadne li dogovor s eurozonom o ublažavanju grčke dužničke krize.

Kamenos, predsjednik Neovisnih Grka, manjinskog partnera u novoj vladi, rekao je da Grčka mora imati plan B ako eurozona odbije njezine prijedloge.

Pročitajte i ovo 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet? Pljačka zlatarnice u Grčkoj Ukrali robu od 315.000 eura VIDEO Kamera snimila krađu koju su izveli srpski Pink Panteri: Lopov puzao po podu da ne bi aktivirao alarm

Grčka se priprema izložiti svoj slučaj u srijedu na sastanku ministara financija eurozone. Tvrdi da su uvjeti vraćanja 240 milijardi eura kredita MMF-a i EU-a preteški.

Dužnosnici EU-a dosad odbijaju grčke napore o restrukturiranju kreditnih uvjeta, iako je njemačka kancelarka Angela Merkel kazala da želi vidjeti hoće li Grčka ponuditi "održivi prijedlog" na sastanku u srijedu.

"Želimo dogovor", rekao je Kamenos za grčku televiziju Mega.

"Ako ne bude dogovora i ako Njemačka ostane rigidna i želi raznijeti Europu, plan B je naša obaveza. A plan B je naći drugi izvor za financiranje. To bi mogle biti Sjedinjene Države, u najboljem slučaju, mogla bi biti Rusija, mogla bi biti Kina ili netko četvrti", rekao je Kamenos.

Grčka izolirana u eurozoni, novi sastanak 11. veljače

Neovisni Grci desna su stranka, a u koaliciji s krajnjom ljevicom Sirizom spojilo ih je zajedničko žestoko protivljenje "trojki" međunarodnih kreditora.

Grčki ministar vanjskih poslova Nikos Kocijas u utorak je u posjetu Berlinu, a u srijedu ide u Moskvu.

Pobjeda Sirize na izborima prošli mjesec izazvala je nagađanja da bi se Atena mogla repozicionirati i približiti Moskvi, ali su nove vlasti odbacile takve sugestije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene