Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadivljujuće snimke

VIDEO Pogledajte ove magične scene: Ogromna grdosija pratila kajakaša u stopu

Kit prati kajakaša
Kit prati kajakaša Foto: dronesharkapp/Instagram
Znatiželjni grbavi kit prati kajakaša uz obalu plaže Bondi u Australiji.

Pilot drona Jason Iggleden snimio je situaciju u kojoj radoznali grbavi kit prati kajakaša u stopu. Video je snimljen u blizini plaže Bondi u Sydneyju u Australiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Korisni savjeti Na plažama je sve više neželjenih gostiju: Oglasila se i policija, pogledajte na što upozorava

Snimku je podijelio i profil dronesharkapp na Instagramu, koji navodi da je superznatiželjni kit pratio kajakaša cijelim putem do Tamarame.

 

 

U sklopu godišnjeg popisa koji se provodi tijekom sezone migracije rekordna 5092 kita uočena su u nedjelju s različitih točaka duž obale Novog Južnog Walesa, prenosi BBC.

Pročitajte i ovo Skup protiv SAD-a u Sjevernoj Koreji - 3 Prijete i nuklearnim oružjem Masovni skupovi u Sjevernoj Koreji, zazivali uništenje SAD-a: "U dometu su nam za gađanje"

Odrasle jedinke grbavih kitova dugačke su od 12 do 16 metara te teže oko 36 tona. Životni vijek im je od 40 do 80 godina. Muške jedinke grbavih kitova poznate su po svojoj prepoznatljivoj pjesmi, kao i po najduljim prsnim perajama među kitovima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene