Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Vatikana

'Samo tkivo našeg društva je pod prijetnjom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 65 gradonačelnika iz cijeloga svijeta u srijedu je najavilo da će primijeniti Ciljeve održivog razvoja Ujedinjenih naroda (SDG) u svojim gradovima i tako se boriti protiv globalnog zagrijavanja, te objavilo kako se društvo suočava s brojnim prijetnjama.

Na konferenciji u Vatikanu gradonačelnici, od newyorškog Billa de Blasia i pariške gradonačelnice Anne Hidalgo, do gradonačelnika Rio de Janeira, Stockholma, Johannesburga i Mexico Cityja, potpisali su da prihvaćaju tu obvezu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

"Samo tkivo našeg društva pod prijetnjom je rastućih nejednakosti, neostvarenih potreba ekstremnog siromaštva i prirodnog okoliša koji napadaju sve češći i sve intenzivniji toplinski valovi, suše, poplave, rast morske razine te druge prijetnje povezane s klimom", kaže se u gradonačelničkoj izjavi.

MOŽE LI 28 ZEMALJA POSTIĆI DOGOVOR? 'Ne postoji plan B'

Ujedinjeni narodi u rujnu će usvojiti SDG. Među tim je ciljevima i 17 obećanja svjetskih čelnika da će do 2030. iskorijeniti glad i ekstremno siromaštvo, smanjiti nejednakost unutar zemalja i među zemljama, postići rodnu jednakost, zajamčiti održivo upravljanje vodom i energijom te poduzeti hitne korake u borbi protiv klimatskih promjena.

Papa Franjo obratio se gradonačelnicima u utorak. Dvodnevna je konferencija najnoviji pokušaj Vatikana da utječe na politike država kad su u pitanju teme poput održiva razvoja i klimatskih promjena. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene