Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jezivo otkriće

Bez vode, hrane i skloništa: Gotovo 150 životinja pronađeno napušteno, vlasti pokreću istragu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Gotovo 150 mačaka pronađeno je napušteno u pustinji u Abu Dhabiju među kojima je i velik broj mrtvih. Dok vlasti istražuju slučaj, volonteri ih pokušavaju spasiti.

Deseci mačaka pronađeni su na parkiralištu u pustinji u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata. Tamo je jedna skupina građana pronašla mačke svih pasmina, čak i neautohtone vrste poput perijskih, zarobljene u svojim nosačima ili kako lutaju bez hrane, skloništa i vode.

Samo od 28. rujna spašeno je 95 mačaka, dok ih je 50 pronađeno mrtvih. Preko puta autoceste kraj koje su pronađene nalazi se vladin azil za životinje u al Falahu, stambenom području Abu Dhabija. Iz skloništa su za CNN kratko odgovorili da nisu upoznati s incidentom.

Pročitajte i ovo Hamas iz Gaze napao Izrael Deseci mrtvih, stotine ranjenih VIDEO/FOTO Eskalacija nasilja na Bliskom istoku: Hamas navodno odvodi zarobljenike u Gazu, Izrael krenuo u odmazdu

Neke od životinja su mikročipirane što znači da nisu lutalice, već su nekome pripadale. Zbog napuštanja životinja oglasili su se brojni aktivisti za zaštitu prava životinja pa je tako i potpredsjednik PETA-e za Aziju Jason Baker rekao da nudi nagradu od 5000 dolara za informaciju o onome tko je bacio mačke u pustinju.

"Ovaj čin okrutnosti ne smije se gurnuti pod tepih. Rješenje za krizu napuštenih životinja je sterilizacija i kastracija te udomljavanje iz preopterećenih skloništa s nedovoljno osoblja", dodao je Baker.

Pročitajte i ovo Požar u Osijeku pod kontrolom - 11 Nakon strašnog požara Na istoku Hrvatske proglašeno stanje velike nesreće: Župan otkrio da je skladište plastike postojalo i - pod zemljom

Odječ za općine i promet Abu Dhabija istražuje incident, a volonterski timovi rade danonoćno ne bi li spasili životinje prepuštene samima sebi. Neke od njih su identificirane uz pomoć mikročipova i vraćene svojim domovima. 

U priopćenju Međunarodne organizacije za zaštitu životinja IOPA istaknuto je da takvo "odlagalište za životinje" nije izoliran slučaj, već su raširena diljem Abu Dhabija i Dubaija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene