Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glasati za Obamu pa umrijeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Starica Dora Fitzgerald odlučila je da neće umrijeti prije nego bude mogla zaokružiti Obamino ime na glasačkom listiću. Iako je bila vitalna samo nekoliko tjedana prije smrti, Dora je preminula sat vremena nakon glasovanja.

Dora Fitzgerald, 93-godišnja baka iz Sjeverne Karoline koristila je mogućnost ranog glasovanja te je ujutro 8. listopada svoj glas dala demokratskom kandidatu za predsjednika SAD-a, Baracku Obami, piše The Sun Chronicle.

Pročitajte i ovo Ilustracija Radne nedjelje Detaljan popis trgovina koje će biti otvorene u nedjelju 11. veljače Neradne nedjelje - 4 Ljuti zbog Ustavnog suda Vapaj malih obrtnika zbog neradnih nedjelja: "Premijeru, odi u Beč i vidjet ćeš da je sve vezano uz turizam otvoreno"

Barackovo ime zaokružila je na listiću u svom domu, a samo sat vremena nakon što je listić poštom poslao njezin sin Terry Fitzgerald, Dora je preminula.

'Tijekom kampanje, svidio joj se Barack Obama i odlučila je da će živjeti barem do izbora kako bi mu mogla dati svoj glas', rekao je Terry te dodao kako se zdravstveno stanje njegove majke pogoršalo dva tjedna prije smrti, a liječnici su joj rekli da najvjerojatnije neće biti živa do izbora, 4. studenog.

Osim Terryja, listić su joj pomogli ispuniti sin Patrick i kćerka Mary, te ga poslali poštom i rekli joj da je uspješno glasovala za Obamu.

>> Donatella Versace kolekciju posvetila Baracu Obami

>> 'Odvažnost nade' Baracka Obame u hrvatskom prijevodu

>> Obama vodi s 13 posto

'Sat vremena nakon toga nas je napustila', rekao je Terry.

'Kako je starila, pokazivala je sve veći interes za zbivanja u politici i u svijetu', priča Terry.

Nažalost, glas osobe koja premine prije izbora se ne računa, rekao je gradski službenik Robert Cutler.

'Nećemo joj to reći. Mislim da se pobjeda neće svesti na jedan glas. Neka počiva u miru. Njezin glas se čuo', zaključio je njezin sin.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene