Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je što i koliko napravio?

Bivši general NATO-a: 'Da nije Rusa u Siriji....'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je prva zemlja koja je učinila nešto za mir u Siriji, rekao je bivši šef vojnog komiteta NATO-a general pukovnik Harald Kujat.

General Kujat je naveo da je i Washingtonu i Bruxellesu ponestalo strategije za Siriju, dok je Rusija puno napravila za stvaranje mira u toj zemlji.

'Rusi su mirovni proces u Siriji učinili mogućim', rekao je Kujat dodavši da su zapade zemlje za razliku od Rusije malo toga učinile.

Pročitajte i ovo Pad aviona U plamenu VIDEO Dramatična snimka pada ruskog aviona: Vatrena buktinja zahvatila zrakoplov, pilot spašen 200 metara od obale Ilustracija Većinom civili Užas na Bliskom istoku: Izrael napao Siriju, najmanje 38 poginulih

'Ni SAD ni europske zemlje nisu imale nikakvu strategiju za mir. Nitko od njih nije bio spreman da se zaista uključi u rat u Siriji. Rusi su otvorili prozor za političko rešenje sukoba', ocijenio je Harald Kujat dodajući da je ruska operacija bila ključna za sirijsku vojsku kako bi se porazila Islamska država.

'Dao sam im nekoliko tjedana. Sirija bi bila poražena, Islamska država bi zauzela čitavu zemlju, a sljedeće mete bile bi Libanon i Izrael', rekao je general.

Smatra i da NATO ništa nije napravio za mir u Siriji.

'Da bi se Islamska država stvarno porazila potrebne su i kopnene snage. Pitanje je želi li NATO uopće ući u ovaj rat', rekao je Kajat a prenosi RT.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene