Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pokrećemo postupke'

General al-Sisi na sudu: Mursijeva obitelj tuži vojsku za otmicu bivšeg predsjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kći svrgnutog egipatskog predsjednika Mohameda Mursija najavila je tužbe protiv vojnog vrha zbog, kako ona kaže, otmice njenog oca.

Obitelj Mohameda Mursija tužit će državnim i međunarodnim sudskim instancama vojnog zapovjednika generala Abdela Fataha al-Sisija, rekla je u ponedjeljak kći svrgnutog egipatskog predsjednika, kazavši kako je riječ o otmici.

'Upravo pokrećemo zakonske postupke na državnoj i međunarodnoj razini protiv Abdela Fataha al-Sisija, šefa krvavoga vojnog udara i njegove pučističke grupe', rekla je Šajma Mursi na konferenciji za novinare održanoj u sjedištu sindikata inženjera.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag Vojnici koji se bore protiv Boko Harama Otmica iz škole Djevojčica koju je prije 10 godina oteo Boko Haram spašena je, ali nije bila sama...

>> UN traži objašnjenje zašto je Mursi uhićen

'Glavnog vođu vojnog puča i njegovu skupinu smatramo u potpunosti odgovornima za zdravlje i integritet predsjednika Mursija', rekla je, ne otkrivši okupljenim novinarima kontaktira li obitelj s bivšim predsjednikom kojeg od svrgavanja s vlasti 3. srpnja vojska drži u zatočeništvu.

Nekoliko zemalja, među kojima su SAD i Njemačka, zatražile su Mursijevo oslobađanje. Svrgnuti egipatski predsjednik nalazi se na nepoznatoj lokaciji, a i Ujedinjeni narodi traže od egipatske vojske objašnjenje njegova uhićenja i zatočivanja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene