Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postoje i dokazi

Gbagba optužili da je naručivao ubojstva građana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Laurenta Gaba politički protivnik optužuje da je poticao nasilje i naručivao ubojstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok zbog reakcije voditeljice Posvađali se zbog izbora: Izvadila kost iz juhe i njome počela mlatiti supruga, završio je u bolnici Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati"

Alassane Ouattara, kojega je međunarodna zajednica priznala za predsjednika Obale Bjelokosti, nakon predsjedničkih izbora održanih 28. studenoga je izjavio kako ima dokaze o tomu da je njegov politički protivnik Laurent Gbagbo poticao postizborno nasilje te da je naredio stranim agentima izvršavanje ubojstava.

>> Gbagbo nastavlja blokadu Ouattarina glavnog stožera

Laurent Gbagbo na rukama ima krvi. On je naredio ubojstva građana, a izveli su ih strani agenti. Naravno, za to imamo i dokaze', rekao je Ouattara za radio Europe 1. 'Već sam pisao glavnome tajniku UN-a te od njega zatražio da Međunarodni kazneni sud pošalje tim istražitelja u Obalu Bjelokosti. Odgovoreno mi je da će to biti realizirano u predstojećim danima', kazao je Ouattara.

Iz Gbagbina stožera još nema reakcije na Ouattarinu izjavu, no UN raspolaže podacima po kojima je broj ubijenih porastao na 210. Svjetska organizacija osudila je blokiranje istražitelja u njihovoj istrazi izvješća o ubojstvima. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene