Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obustavljena humanitarna pomoć

Izraelci pogodili konvoj i ubili humanitarca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Humanitarna kriza u pojasu Gaze pogoršava se 'iz sata u sat', unatoč svakodnevnom trosatnom prekidu izraelskih napada koji je ocijenjen 'nedovoljnim', priopćio je u četvrtak, 12. dana izraelske ofenzive, glasnogovornik UN-ove agencije za pomoć (UNRWA) Christopher Gunnes, dodavši kako je agencija prisiljena privremeno obustaviti sve humanitarne aktivnosti u Gazi, nakon što su Izraelci pogodili humanitarni konvoj pri čemu je poginuo jedan njihov zaposlenik.

Humanitarna kriza pogoršava se iz sata u sat, dovodeći u kritičnu situaciju 1,5 milijuna Palestinaca, izjavio je glasnogovornik UNRWA-e Christopher Gunnes. 'Svakodnevni prekidi napada izraelske vojske od tri sata nisu dovoljni', rekao je na konferenciji za novinare. Ponovno je ustrajao na tome da je potreban prekid vatre kako bi se omogućila provedba akcije pomoći žrtvama sukoba. 

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Nedostaje električne energije, vode, hrane...

Bez električne energije živi oko milijun stanovnika palestinskih područja, 750.000 osoba je bez pitke vode, a bolnice i dalje rade samo zahvaljujući generatorima koji mogu prestati raditi u svakome trenutku, ako nestane goriva, kazao je Gunnes. 'Rezerve hrane potrajat će još nekoliko dana, ali ne i tjedana. Većina ljudi već je izgladnjela, posebice roditelji koji se odriču obroka zbog djece.'

'UNRWA je bila prisiljena privremeno prekinuti aktivnosti u Gazi. Tako će ostati dok izraelske vlasti ne zajamče siguran prolazak našim ekipama. Konvoj s humanitarnom pomoći koji se kretao prema Erezu pogodile su dvije topovske granate i jedna je osoba poginula', kazao je, dodavši kako je prolazak konvoja bio dogovoren s izraelskom vojskom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene