Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gates odobrio plan ubrzanog povećanja broja američkih vojnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki ministar obrane Robert Gates odobrio je kopnenoj vojsci da broj svojih vojnika poveća za 65.000 do 2010., dvije godine prije nego je bilo planirano, kako bi oslabio pritisak koji se javio zbog rata u Iraku, izjavio je dužnosnik Pentagona.

Kopnena vojska kani povećati svoje osoblje za 65.000 djelatnih vojnika u tri, umjesto u pet godina, kako bi do 2010. dosegnula brojku od 547.000 vojnika, dok ih trenutačno ima 512.000, obrazložio je David Chu, doministar obrane zadužen za kadrovsku politiku.

Pročitajte i ovo Jeziva snimka misterioznog objekta Puno nedoumica VIDEO "Koji je ovo ku*ac?!" Ukrajinski vojnici objavili jezivu snimku misterioznog objekta Nove plaće; ilustracija - 4 nisu svi zadovoljni Kolike će plaće imati medicinske sestre, učitelji, policajci? "Inflacija pojede povećanje prije nego što sjedne plaća"

Vojska se nada da će taj novi zadatak ostvariti zadržavanjem većeg broja vojnika u svojim redovima i novim novačenjima.

Kako navodi Chu, istraživanja koja je provela vojska pokazuju da je "dugoročno gledano, okružje možebitnih novaka sve manje sklono da im preporuči ulazak u vojsku".

Kopnena vojska je "izvan ravnoteže" nakon šest godina tijekom kojih su se izvršavale dugotrajne zadaće uz sudjelovanje velikog broja vojnika u ratovima u Afganistanu i u Iraku, istaknuo je u ponedjeljak načelnik njezina glavnog stožera, general George Casey.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene