Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne žele ga izručiti

Gadafijevom sinu ipak će se suditi u Libiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libija je odlučila kako Saifa al-Islama Gadafija neće predati Međunarodnom kaznenom sudu, nego će mu se suditi upravo u Libiji.

Saifu al-Islamu Gadafiju sudit će se za silovanja, ubojstva i korupciju, a unatoč zahtjevima međunarodne zajednice i humanitarnih organizacija Libija je odlučila kako sina Muammara Gadafija, koji je u zadnjim danima ustanka Libijcima prijetio 'rijekama krvi', neće predati Međunarodnom kaznenom sudu.

Pročitajte i ovo Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um" Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo

Suđenje Saifu al-Islamu moglo bi započeti već krajem mjeseca, javlja Guardian, a lokalna milicija grada Zintan koja je i uhvatila sina svrgnutog diktatora obećala je kako će ga u narednih 10 dana predati vlastima u Tripoliju.

Prema najavama glasnogovornika Nacionalnog prijelaznog vijeća suđenje Saifu al-Islamu završit će prije parlamentarnih izbora koji će se održati sredinom lipnja. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene