Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Negdje u pustinji

Pokopali Gadafija i prisegnuli na Kuran: 'Nećete mu znati za grob'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši libijski vođa, ubijen prije četiri dana, pokopan je u zoru uz četiri svjedoka na tajnoj lokaciji u pustinji.

Kako je i najavljeno Gadafi je pokopan negdje usred pustinje, na tajnoj lokaciji, pred četiri svjedoka koja su prisegnula na Kuran da nikada neće odati mjesto gdje je zakopan, javlja BBC. Svjedoci su poručili da se neće saznati gdje je Gadafijev grob. S Gadafijem je pokopan i njegov sin Motasim.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Slika nije dostupna Vlasti presrele kradljivce Pronađeno Gadafijevo blago: 20 tona zlata i 80 milijuna eura

Još jučer je dužnosnik Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC) najavio da će Gadafi biti pokopan prema muslimanskim običajima, na tajnoj lokaciji u libijskoj pustinji. Gadafijev rođak je, međutim, želio da se Gadafijevo tijelo pokopa u njegovom rodnom gradu, u Sirtu.

Tijelo ubijenoga bivšeg libijskog vođe Moamera Gadafija sve do jučer bilo je izloženo na tržnici u Misrati, no nove su libijske vlasti odlučile popodne zatvoriti vrata hladnjače u kojoj je Gadafi ležao i odonda ga javnost više nije mogla vidjeti, kao ni tijela njegova sina Mutasima i nekadašnjeg vrhovnoga zapovjednika libijske vojske Bakra Junisa.

Zatvaranje hladnjače bilo je izazvalo dvojbu je li postignuta odluka gdje će Gadafi biti pokopan ili su trupla koja su počela truliti počela predstavljati prevelik rizik za zdravlje ljudi. (Hina/ A.E.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene