Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao na dva tjedna

Gadafi se pojavio u javnosti i opovrgnuo glasine o smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijska državna televizija prikazala je Moamera Gadafija na sastanku s plemenskim vođama u hotelu u Tripoliju, čime su okončane sumnje o njegovoj sudbini nakon napada NATO-a na njegovu rezidenciju u glavnom libijskom gradu prije dva tjedna.

Gadafi se, naime, nije pojavio u javnosti otkako je 30. travnja u zračnom udaru na rezidenciju Bab al-Aziziju ubijen njegov najmlađi sin i troje unučadi.  'Mi poručujemo svijetu: 'ovo su predstavnici libijskih plemena', rekao je Gadafi, gledajući prema svojim gostima i imenujući neke od njih.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kome pripada? Već 6 godina 23 milijarde eura čeka svojeg PRAVOG vlasnika Slika nije dostupna Diplomati: Zakon je besmislen Libija zakonom zabranila Gadafijevim dužnosnicima ulazak u vlast

>> NATO: Ne znamo je li Gadafi živ ili mrtav

Iza Gadafijevih leđa mogao se primjetiti veliki televizijski ekran na kojem je išao prilog televizije Al-Džazire. Zumiranjem su novinari utvrdili da je u kutu ekrana datum 11. svibnja.  Strani novinari smješteni u tom hotelu kažu da se dio zgrade bio zatvoren tijekom održavanja toga sastanka i oni nisu vidjeli Gadafija, što je u suprotnosti s njegovim ranijim pompoznim ulascima na glavna vrata s cijelom svitom iza sebe. Ranije tijekom dana libijski ustanici nanijeli su mu težak poraz osvajanjem zračne luke u opkoljenoj Misrati. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene