Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njegove snage napadaju Misratu

'Gadafi čini zločine protiv čovječnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage libijskog vođe Moamer Gadafija danas su nastavile napade na Misratu, posljednje pobunjeničko uporište na zapadu zemlje, a nakon silovitih borbi čini se da su se pobunjenici povukli iz Brege, strateški važnog grada u naftom bogatom istočnom dijelu zemlje, javljaju agencije pozivajući se na očevidce i svoje dopisnike na terenu.

U topničkim napadima Gadafijevih jedinica na Misratu danas ujutro poginula je najmanje jedna osoba, a više ih je ranjeno, potvrdio je lokalni liječnik britanskom radiju BBC-u.

Misrata, treći najveći grad u Libiji, tjednima je u okruženju Gadafijevih snaga. Nakon teških topničkih napada na grad, agencije prenose kako se čini da pobunjenici gube kontrolu nad Misratom unatoč zračnim napadima savezničkih snaga na Gadafijevu vojsku. Pobunjenici tvrde a još uvijek kontroliraju središte grada i luku, ali Gadafijeve snage probile su se duž glavne prometnie do samog centra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sukobi ne prestaju Nastavljaju se žestoke borbe u Misrati, NATO pojačao bombardiranja Slika nije dostupna Tvrde da imaju dokaze HRW: Gadafi koristi kasetne bombe

>> Saveznici u zračnom napadu ubili najmanje 10 pobunjenika

Agencija Reuters javila je pozivajući se na medicinske izvore da je u proteklih tjedan dana u sukobima pobunjenika i Gadafijevih snaga poginulo oko 160 osoba.

'To su stvarni zločini koji se moraju zaustaviti'

Glasnogovornik pobunjenika rekao je za France Presse da je Gadafijevo topništvo gađalo stambene četvrti i privatne kuće na području Misrate ubijajući većinom civilno stanovništvo.

'To su stvarni zločini koji se moraju zaustaviti. Gadafijeve jedinice ugrožavaju živote civila i koriste zabranjeno oružje', rekao je on.

Libijska opoba optužila je Gadafija da vrši 'zločine protiv čovječnosti'.

Iz Brege na istoku Libije veće skupine pobunjenika bježe na istok prema gradu Adždabiji, nakon što su Gadafijeve snage pojačale topničke napade na to pobunjeničko uporište, javio je Reuters. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene