Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuz Dominique Strauss-Kahn postao predsjednik MMF-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuz Dominique Strauss-Kahn postao je u petak predsjednik Međunarodnoga monetarnog fonda, usprkos mišljenjima onih koji kritiziraju europsko povijesno pravo na taj položaj i onih koji smatraju da on za tu dužnost nije sposoban.

Strauss-Kahn je nekadašnji socijalistički ministar financija i
Reuters javlja kako su ga lani mnogi otpisali kad nije prošao na stranačkoj nominaciji za francuskoga predsjednika i činilo se da će završiti karijeru kao profesor ekonomije u Parizu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi detalji Sudski istražitelji: 'Strauss-Kahn je bio glavni za organiziranje seks orgija' Slika nije dostupna Do 30. lipnja MMF želi novog direktora do kraja lipnja

No neočekivano je uskrsnuo i za čelnika MMF-a predložio ga je njegov protivnik, francuski predsjednik desnoga centra Nicolas Sarkozy. Strauss-Kahn tu je priliku objeručke prihvatio.

Čak i prije nego što je Rusija kandidirala nekadašnjega češkog guvernera središnje banke Josefa Tosovskoga, Strauss-Kahn putovao je po zemljama u razvoju i objašnjavao kako će siromašnim i zemljama koje se brzo razvijaju dati snažniju ulogu u Fondu.

U MMF-u su 24 izvršna direktora, a Associated Press javlja kako je Strauss-Kahn izabran konsenzusom, bez glasovanja. On 1. studenoga dolazi na mjesto Španjolca Rodriga de Rata i mandat mu traje pet godina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene