Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Visoka pripravnost

DRAMA U PARIZU Ubijen dok je s lažnim samoubilačkim pojasom jurišao na policiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska policija je ubila muškarca koji je trčao prema policijskoj stanici sa samoubilačkim pojasom za kojeg se kasnije ispostavilo da je bio lažan.

19:18 - Muškarac ubijen u četvrtak blizu policijske postaje u Parizu nosio je mobitel i list papira na kojem je bila prikazana zastava Islamske države s jasnom porukom na arapskom jeziku, objavilo je francusko državno odvjetništvo, a istraga je pokazala da je bio poznat policiji po krađi na jugu Francuske iz 2013.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u prigradskom vlaku Otvorena istraga Drama u Parizu: Žena u vlaku vikala "Allahu Akbar", policajci je upucali

"Mobitel i komad papira na kojem je bila prikazana zastava Daesha s jasnom porukom na arapskom jeziku pronađeni su kod te osobe", rekao je Francois Molins, koristeći se arapskim akronimom za terorističku organizaciju Islamsku državu.

S obzirom na te okolnosti, slučaj će se istraživati kao teroristički događaj, rekao je Molins.

Pariška policija ubila je u četvrtak muškarca naoružanog nožem koji je pokušao ući u policijsku postaju uzvikujući "Alahu Akbar" (Bog je velik) i koji je možda nosio pojas s eksplozivom.

Izvori bliski istrazi rekli su da je ubijeni identificiran kao Sallah Ali, bez stalnog prebivališta, rođen 1995. u Casablanci u Maroku. Policija mu je otiske prstiju uzela 2013. na jugu Francuske u sklopu istrage za krađu.

Izgred se dogodio samo nekoliko minuta pošto je francuski predsjednik održao govor pred snagama sigurnosti u drugom dijelu Pariza na samu godišnjicu islamističkog napada na satirički časopis Charlie Hebdo.

Napadač je nasilno htio ući u policijsku postaju 18. arondismana u sjevernom Parizu, području na koje je Islamska država najavila svoje udare nakon terorističkih napada u studenome u kojima je ubijeno 130 ljudi.

14:50 - Pariška policija evakuirala je obližnje područje zbog straha da postoji još napadača.

14:00 - Policija još uvijek nije identificirala napadača, ali je poznato da je na policijsku postao jurišao sa sjekirom za meso u ruci.

13:45 - Pariška policija opet je u stanju visoke pripravnosti, a neke linije metroa su obustavljene iz sigurnosnih razloga.

13:40 - Prema najnovijim informacijama, samoubilački pojas koji je sumnjivac imao na sebi bio je lažan.

Francuski predsjednik Francois Hollande je na obljetnicu napada na magazin Charlie Hebdo obećao jačanje francuske sigurnost, a nedugo nakon što je progovorio policija je na pariškim ulicama ustrijelila sumnjivca koji je navodno pokušao provaliti u policijsku postaju.

Do pucnjave je došlo na sjeveru Pariza. Dužnosnici kažu da je muškarac uzvikivao 'Allahu Akbar' ispred policijske postaje nakon čega su ga policajci upucali i ubili.

Prema nekim izvješćima mahao je nožem i možda imao samoubilački pojas. Policijski robot namijenjen uklanjanju bombi pregledava tijelo na ulici.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene