Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi u pritvoru

Francuska: Osam uhićenih u operaciji protiv džihadista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni su osumnjičeni za pripadnost džihadističkoj skupini koja je organizirala novačenja i odlaske u Siriju.

Osam osoba osumnjičenih za članstvo u džihadističkoj ćeliji koja je slala borce u Siriju privedeno je u utorak ujutro u području Pariza i Lyona, izjavio je francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve.

Pročitajte i ovo Davor Trupković, bivši pomoćnik ministrice u Ministarstvu kulture i medija - 5 milijunske malverzacije Afera postala još veća: Uhićeni bivši pomoćnik ministrice, dekan i profesor Policijski auto Po nalogu EPPO-a Cure detalji akcije europskih tužitelja: Zbog milijunske prijevare uhićeni direktor kutinske tvrtke, sudski vještak i ovlašteni inženjer elektrotehnike

'Uhićeni pojedinci, svi u pritvoru, osumnjičeni su za pripadnost džihadističkoj skupini koja je organizirala novačenja i odlaske u Siriju', rekao je Cazeneuve.

Po izvoru bliskom tom slučaju, riječ je o sedam muškaraca i jednoj ženi podrijetlom iz Turske i zemalja Magreba.

Povezani s džihadistima: Francuska nadzire 3000 osoba

'Troje ih je bilo u Siriji i otamo se vratilo u prosincu', istaknuo je taj izvor.

Te osobe su dio šire mreže čiji su pripadnici otišli u Siriju u tri vala: u svibnju 2013., tijekom ljeta 2013. i u rujnu 2013., dodao je taj izvor prema kojemu se 'pripadnici te mreže također nalaze na licu mjesta'.

Ministar je naglasio da do tog uhićenja dolazi tjedan dana nakon što je na jugu Francuske uhićeno pet muškaraca, također pripadnika džihadističke mreže za Siriju.

Od imigranta no nacionalnog heroja: 'Ja uopće nisam junak'

'Gotovo mjesec dana nakon napada koji su pogodili Pariz, ova je operacija novi pokazatelj odlučnosti snaga reda, pod autoritetom pravosuđa, u nemilosrdnoj borbi protiv terorizma', kazao je Cazeneuve.

U okviru džihadističkih napada koji su zavili Francusku u crno početkom siječnja, premijer Manuel Valls kazao je da antiterorističke službe moraju nadzirati 3000 osoba osumnjičenih za sudjelovanje u džihadističkim skupinama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene