Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Francuska ne želi rat s Iranom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy rekao je da ne želi rat s Iranom oko nuklearnog programa, ali je ponovio da je neprihvatljivo da Teheran dođe u posjed atomskog oružja.

"Iran pokušava doći do nuklearne bombe. Smatram da je to neprihvatljivo i francuskom narodu govorim da je to neprihvatljivo. Ovo je vrlo teška situacija, ali Francuska rat ne želi", kazao je Sarkozy za francusku televiziju. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorenje Iran poručio EU: Dobit ćete odlučan odgovor zbog politike sankcija Slika nije dostupna Pojačali pritisak SAD proširio jednostrane sankcije Iranu

"Ako sankcije ne djeluju, tada sam za još strože sankcije", dodao je.

Francuska novim, strožim gospodarskim sankcijama želi pojačati pritisak na Teheran i nastoji nagovoriti druge članice EU-a da prisile svoje tvrtke na bojkot Irana.

Od kada je Sarkozy u svibnju došao na vlast Francuska je zauzela oštriji stav prema Teheranu. 

Prije nekoliko dana ministar vanjskih poslova Bernard Kouchner izjavio je da se svijet treba pripremiti za mogući rat s Iranom, ali je kasnije ublažio svoje riječi.

U petak se sastaju Francuska, Velika Britanija, Njemačka, SAD, Rusija i Kina kako bi raspravile o mogućem trećem paketu UN-ovih sankcija protiv Irana.

Iran opetovano ponavlja da razvija nuklearni program u isključivo civilne svrhe, tj. za proizvodnju električne energije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene