Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedva ih spasili

STRAŠNO STANJE U KAMPU Napadaju jedni druge, nasilje je svakodnevica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje nizozemskih novinara napadnuto je nožen u izbjegličkom kampu u francuskom gradu Calaisu. Sve su zabilježili kamerom.

Teun Voeten i Maaike Engels su snimali diljem svijeta u ratnim zonama. U kampu u Calaisu su snimali dokumentarac o izbjeglicama. U jednom trenutku prišli su im napadači naoružani noževima i suzavcem. Prišli su g. Voetenu i povukli ga na zemlju. Tko zna kako bi sve završilo da nisu pritrčali drugi stanovnici kampa i spasili ih, javlja Sunday Express.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Napad u Francuskoj - 7 Napad nožem VELIKA GALERIJA Građani ostavljaju cvijeće i igračke u parku u kojem su izbodena djeca: Otkriven mogući motiv napadača?

Kamera je  zabilježila cijeli događaj. Kada je gđa. Engels objavila snimku na svom YouTube profilu članovi Grupe za solidarnost s izbjeglicama iz Calaisa su od nje tražili da je makne: 'Ne činiš si uslugu, mislimo da nisi zato došla u Calais', napisali su joj.

Nasilje je navodno, svakodnevica u tom kampu. Izbjeglica napadaju jedni drugi i vozače kamiona. Glasnogovornik sindikata francuske policije je čak optužio lijevo orijentirane aktiviste i krijumčare ljudima da su krivi za svakodnevno nasilje u kampu. Francuske vlasti pak, razmatraju njegovo uklanjanje.  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene