Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obraćanje u 4 ujutro

Hollande: Čitava Francuska je pod prijetnjom islamskog terorizma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francoise Hollande se nešto prije 4 sata ujutro obratio javnosti. Rekao je da se u Nici radi o terorističkom napadu i da Francuska mora napraviti sve u borbi protiv terorizma. Najavio je pojačane operacije u Siriji i Iraku.

Francuski predsjednik Francoise Hollande se nekoliko sati nakon napada u Nici obratio javnosti. Rekao je da se radi o terorističkom napadu. 'Čitava Francuska je pod prijetnjom islamskog terorizma i moramo biti spremni u borbi i odlučni do kraja', rekao je Hollande i poručio da Francuska povećava broj snaga sigurnosti - i unutar same Francuske ali i na njezinim granicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Dnevnika Nove TV 'Napad u Nici je napad na temljene vrijednosti EU, nije se slučajno dogodio na najveći francuski praznik' Slika nije dostupna Ipak sretan kraj BEBA U PLAVIM KOLICIMA Dječačić izgubljen u kaosu Nice

Hollande je rekao da će se izvanredno stanje, koje je trebalo završiti 27. srpnja, dakle za nekoliko dana, nakon ovog napada u Nici produžiti na još tri mjeseca. 'Zakon će biti idući mjesec upućen u parlament', rekao je.

'Francuska je užasnuta ovom tragedijom, ali mi smo snažna zemlja i bit ćemo još jači, uvjeravam vas', rekao je francuski predsjednik te je potvrdio da među ubijenima ima i djece.

Rekao je da će Francuska pojačati svoje operacije u Siriji i Iraku.

Hollande je najavio svoje sastanke s vrhom vojske, policije i služba sigurnosti te odlazak u Nicu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene