443393
443393
443393
443393
443393

Hollande: Čitava Francuska je pod prijetnjom islamskog terorizma

  • , 15.07.2016., 04:11
  • Autor:
  • komentara

Francoise Hollande se nešto prije 4 sata ujutro obratio javnosti. Rekao je da se u Nici radi o terorističkom napadu i da Francuska mora napraviti sve u borbi protiv terorizma. Najavio je pojačane operacije u Siriji i Iraku.

 
 
 
 
Francoise Hollande: Čitava Francuska je pod prijetnjom islamskog terorizma (Screenshot/APTN)
Francoise Hollande: Čitava Francuska je pod prijetnjom islamskog terorizma (Screenshot/APTN)

Francuski predsjednik Francoise Hollande se nekoliko sati nakon napada u Nici obratio javnosti. Rekao je da se radi o terorističkom napadu. 'Čitava Francuska je pod prijetnjom islamskog terorizma i moramo biti spremni u borbi i odlučni do kraja', rekao je Hollande i poručio da Francuska povećava broj snaga sigurnosti - i unutar same Francuske ali i na njezinim granicama.

Hollande je rekao da će se izvanredno stanje, koje je trebalo završiti 27. srpnja, dakle za nekoliko dana, nakon ovog napada u Nici produžiti na još tri mjeseca. 'Zakon će biti idući mjesec upućen u parlament', rekao je.

'Francuska je užasnuta ovom tragedijom, ali mi smo snažna zemlja i bit ćemo još jači, uvjeravam vas', rekao je francuski predsjednik te je potvrdio da među ubijenima ima i djece.

Rekao je da će Francuska pojačati svoje operacije u Siriji i Iraku.

Hollande je najavio svoje sastanke s vrhom vojske, policije i služba sigurnosti te odlazak u Nicu.

Užas u Nici (Foto: AFP)

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se