Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diktatoru nije tako loše?

Castro: 'Ne sjećam se ni kako je to imati glavobolju!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon više od pola godine, bivši predsjednik Kube Fidel Castro pojavio se u javnosti. Da se osjeća dobro, poručio je rečenicom kako se više ne sjeća ni kako je to imati glavobolju.

Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro sastao se s bivšim venecuelanskim potpredsjednikom Eliasom Jauaom u Havani. Puštanjem fotografije susreta u javnost, opovrgnute su sve glasine o lošem zdravstvenom stanju.

Pročitajte i ovo Fidel Castro (Foto: AFP) Ikona Hladnog rata Kuba obilježava prvu godišnjicu smrti Fidela Castra: "On je bio najbolji vođa kojeg smo imali" Kuba nije sigurna kako dalje nakon Castrove smrti (Foto: AFP) Malo se toga promijenilo "Oče, ne puštaj moju ruku": Godinu dana nakon njegove smrti nisu sigurni kako dalje

Naime, Jauau je pokazao novinarima fotografiju na kojoj nasmijani Castro sjedi u automobilu. Na fotografiji se, uz njih, nalazi i Castrova supruga Dalia Soto del Valle, direktor lanca kubanskih nacionalnih hotela Antonio Martinez te nepoznata žena s djetetom, piše Fox News.

>> Castro doživio moždani udar: 'Ima problema s jedenjem i pričanjem'

U međuvremenu, na službenim internetskim stranicama Cubadebate objavljeno devet Fidelovih fotografija, koje je je nedavno snimio jedan od njegovih sinova. Na fotografijama se vidi kako Castro čita list "Granma" od petka.

U članku objavljenom pod ironičnim naslovom "Fidel u agoniji" bivši revolucionarni vođa piše kako "ptice zlosutnice šire najobičnije glupe informacije o njegovu zdravstvenom stanju" te da se niti ne sjeća što je to glavobolja. Usput, kako navodi, prilaže svoje fotografije.

Posljednje Fidelove fotografije u javnosti snimljene su u ožujku ove godine, kada se nakratko sastao s papom Benediktom XVI. Od tada nije viđan u javnosti, što je pokrenulo glasine o njegovu lošem zdravlju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene