Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U središtu Pariza

FOTO Toples prosvjed: Golih grudi prosvjedovale protiv ultradesničarke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skupina demostrantica u toplesu se pojavila ispred zgrade u kojoj je francuska desničarka Marine Le Pen najavljivala početak službene kampanje za EU izbore.

Nacionalna fronta (FN) francuske krajnje desnice na čelu s političarkom Marine Le Pen započeo je sa službenom kampanjom stranke za europske izbore koji će se održati od 22. do 25. svibnja.

Pročitajte i ovo Francuska šalje vojsku u Ukrajinu? 2000 vojnika Ruski obavještajci tvrde da Francuska šalje vojsku u Ukrajinu i upozoravaju: "Postat ćete legitimna meta za napad" U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 1 Tisuće natjecatelja VIDEO/FOTO Tisuće ljudi na glavnoj pariškoj ulici: Održano masovno natjecanje u pisanju diktata

U skladu  s ideologijom stranke, Le Pen je izjavila kako je Europska unija 'etnokratsko čudovište koje djeluje samo u interesu banaka', rekla je na konferenciji za novinare u Parizu.

Le Pen uskratila podršku Sarkozyju

'Imamo veliku prednost na izborima, jer za razliku od ostalih imamo jasne ideje o Europskoj uniji', rekla je Le Pen čija bi stranka prema posljednjim anketama mogla ostvariti čak 20 od 74 mjesta, ukupnog broja mjesta koja pripadaju Francuskoj u Europskom parlamentu.

Konferenciju za novinare prekinula je skupina od 22 demostrantice koje su u toplesu 'domarširale' pred zgradu u kojoj se konferencija održavala te osudile tu 'fašističku epidemiju koja se širi po cijeloj Europi'.

Le Pen nakon 40 godina vodstvo predao kćeri

Na svoja su gola tijela preko plave zastave zvjezdicama iscrtale svastiku, dok su na lica nacrtale Hitlerovske brkove, te iz svega glasa vikale kako je 'Marine Le Pen fašist'.

Nakon nekoliko trenutaka stigla je i policija koja ih je spriječila od ulaska u zgradu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene