Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ovo je LICE TERORA'

Policajac poslao fotografije uhićenja bostonskog bombaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljutit nakon što su svi svjetski mediji prenijeli priču o najnovijem licu s naslovnice magazina Rolling Stone, jedan je policajac listu Boston Magazine poslao šokantne fotografije koje iznova šokiraju Ameriku.

Džohar Carnajev uhićen je 19. travnja nakon velike potjere za njim, u kojoj je sudjelovalo više tisuća policajaca, specijalaca i pripadnika vojske u Bostonskom predgrađu Watertown. Javnost se pitala kako je to uhićenje izgledalo, taj trenutak u kojem je 19-godišnji Carnajev napokon pao u ruke zakona, a policijski narednik Sean Murphy, odlučio je upravo fotografije tog trenutka poslati listu Boston Magazine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSUĐEN NA SMRT Bostonski bombaš svima se smijao, a potom ispričao: 'Žao mi je zbog života koje sam uzeo' Slika nije dostupna Čeka se podizanje optužbi Džohar Carnajev komunicira s istražiteljima pišući poruke na papiru

>> Naslovnica koja je razljutila Amerikance i digla ih na noge!

Ipak, njegova želja da prikaže 'pravo lice terora', kako piše navedeni list, ostavila ga je u nemiloj situaciji s nadređenima u policiji države Massachusetts, jer oni nisu odobrili takvu objavu.

'Policija države Massachusetts provest će unutarnju istragu oko objave tih fotografija od strane policijskog fotografa... Nemamo daljnjeg komentara tijekom trajanja te istrage', stoji u priopćenju glasnogovornika policije Davida Procopia.

'Predaja fotografija osumnjičenog za bombaški napad u Bostonu, Džohara Carnajeva, Boston Magazineu, kao i policijskih aktivnosti vezanih za njegovo uhićenje, nije odobrena od strane policije države Massachusetts. Policija neće te fotgrafije slati medijima', stoji u priopćenju.

Fotografije zapravo prikazuju Carnajeva kako okrvavljen i uprljan, diže jednu ruku u zrak te pokazuje torzo i abdomen, dižući majicu drugom, a čitavo to vrijeme na čellu i glavi ga prati snajperska 'crvena točka'. Na jednoj od fotografija Carnajev je klonuo preko ruba brodića u kojem se skrivao.

Američku javnost u velikoj je mjeri zgrozila objava Carnajeva na naslovnici. Peter Brown, ujak dvoje žrtava bombaškog napada u Bostonu, koje su obje izgubile desnu nogu, poručio je urednicima Rolling Stonea da dobro pogledaju Murphyjeve fotografije. 'Trebali bi objaviti na naslovnici policajca koji je pokazao nevjerojatnu obuzdanost jer ga nije upucao', istaknuo je Brown.

Sam policajac Murphy, bijesan zbog objave Rolling Stone magazina, Boston Magazineu je napisao kako vjeruje da je objava naslovnice Rolling Stonea uvreda za policiju, vojsku i obitelji predstavnika zakona. 'Istina je zapravo da glamuriziranje lica terora nije samo uvreda za obitelji ubijenih i žrtava. To može biti i poticaj svima koji su toliko nestabilni da bi učinili sve kako bi im lice dospjelo na naslovnicu magazina Rolling Stone', zaključio je Brown.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene